Varför flyger luft från livmodern?

Uterus - det främsta organet för det kvinnliga reproduktionssystemet - kopplas ihop med miljön genom slidan och genom luften kommer in. Aktiva kroppsrörelser ökar volymen av luftmassa som når denna intima zon och vid ett visst tillfälle uppstår omvänd process - kaviteten tömmes.

Luften kommer inte alltid tyst ut, vilket gör kvinnor komplexa. Särskilt obehagligt om detta händer under intimitet. Finns det verkligen inget sätt att stoppa luftutsläpp från livmodern och göra processen hanterbar?

Varför kommer luften ut ur livmodern

Varför flyger luft från livmodern?

Det är mer korrekt att säga att luften lämnar slidan - i livmodern kan det ackumuleras efter förlossningen under intensiv sammandragning. Under denna period släpps luften två gånger - vid utstötning av fostret och med borttagning av placentan.

Under kamperna krymper de intima musklerna kraftigt, pumpar tryck, pumpar luft. Efter genombrottet av blåsan och fostret, livmodern kontrakteras, en viss mängd luft pumpas in i födelsekanalen dras inåt.

Då måste han gå till ytan, och denna process sammanfaller med förberedelsen för att klämma placentan och resterna av fostermembranet.

Denna period åtföljs också av slagsmål, ännu mindre långvariga och svaga, men luftmiljön i skeden pumpas. Sedan går placentan, kvinnan slappnar av, livmodern förlorar och den ackumulerade luften lämnar den.

Följande faktorer är orsakerna till den intensiva luftrörelsen från livmodern:

 • aktiv coitus;
 • minskad muskelton orsakad av graviditet eller förlossning;
 • utelämnandet av bäckenbottnen;
 • före månaderna och i början
 • efter träning, mot bakgrund av ökad fysisk aktivitet.

Möjligheten att farta - det omvända utflödet - kan prova vagans torrhet, orsakad av hormonella störningar. En organism som "Cares" om det här organets fuktighet har ackumulerat en tillräcklig mängd sekretion, orsakar en sammandragning av livmodermusklerna - medan utsöndringarna utbrott från livmoderhalsen.

Mycket delen av en kvinna börjar märka att luften kommer ut ur livmodern, under graviditeten. Varför händer detta?

Kvinnor i detta speciella tillstånd börjar lyssna på sig själva, analysera allt som händer i kroppen, tänk: "Kommer framtiden att hända med barnet?". Tidigare märkte de inte luftväxlingen, det inträffade naturligt och tyst, och nu ökade känsligheten hos vagina, det ökade blodtillförseln, det svällde. Alla - även den mest inkonsekventa - sammandragningen av livmodern gör att du spännar, plötsligt gick hon in i ett tonus? Därför kan fis under graviditeten inte förbli obemärkt.

Oavsett orsakerna är det omöjligt att återhämta sig från en fart. Om luften ur livmodern efter förlossningen ger smärtsam obehag, vissa läkare råda patienter att använda smärtstillande ljus - men de bara slappna av muskeltonus och spasmer göra mindre märkbar, men minskningen med lanseringen av luftmassorna inte beskärs.

Med början av åldersrelaterade förändringar är det en naturlig försvagning av ligamentapparaten, och fisnen känns inte längre.

Nyanser av vaginal flatulens

Varför flyger luft från livmodern?

Vaginal meteorism beror också på den enskilda strukturen i vagina. Ju kortare och bredare livmoderhalsen, desto mer luft kommer in, och därigenom utbrott.

Mängden inkommande luft beror till stor del på storleken på storleken på partnerens intima organ. Om vagina är bred eller tonen är försvagad - som ofta finns hos kvinnor som nyligen har fött barn, eller de som har fött flera gånger - och penis är kort eller otillräckligt stor, pumpas luften i mer.

På fisa med ljud klagar ofta jungfrur. Däcket täcker inte helt till ingången till livmoderhalsen - det har nödvändigtvis genomgående hål, genom vilka menstruationsblodet kommer ut. Den atmosfäriska miljön tränger fritt in i kroppen. Utsignalen är svår, så en mängd luft ackumuleras framför spytten och när den är squashdryckas musklerna ut. Självklart kan denna process inte låta tyst. Oftast kommer luften ut ur livmodern före månaden.

Analysera utseendet på en fista under koalitionen, förstår kvinnor i vilken position det förekommer oftare och försöker undvika det. De mest problematiska är positioner där penetration är svår - "Kolv" går in med våld, pundar luften - eller vice versa, är vagina helt avslappnad. Om du korrigerar processen, byt inställningen, så kan du undvika ett obekväma ögonblick.

Möjligheten att undvika förlägenhet

Till luften från livmodern kom inte ut under samlag, tvingar en kvinna att vara generad och rodna, du kan använda följande metoder.

 1. Om det, efter att ha analyserat situationen, blir klart att pinnan orsakas av otillräcklig fuktighet, då kan du använda speciella smörjmedel som innehåller östrogen. De injiceras några timmar före intimitet, och kroppen har tid att förbereda sig.
 2. För närvarande kan du köpa intravaginala applikationer som hjälper till att stoppa vaginal meteorism.
 3. Förstärkning av intima muskler med hjälp av speciella övningar bidrar till en ökning av vaginans elasticitet och återkomsten av tonus som förlorats under förlossningen. Dessa övningar kommer att hjälpa en kvinna som gick in i klimakteriet för att driva tillbaka de ogynnsamma förändringarna - utelämnandet av slidan och livmodern, stärka ligamentapparaten.

"Motion" komplex för intima muskler utvecklades av obstetrikär-gynekolog Kegel, men det finns också separata övningar som återställer muskelton.

Gymnastik för intima muskler

Många kvinnor tvekar att utföra Kegel övningar, de verkar skamliga för dem.

Bryt inte dig själv - det finns enkla rörelser som hjälper till att stärka intima muskler:

Varför flyger luft från livmodern?
 • normala knep utförda med höfterna förlängda - det är önskvärt att flytta knäna till sidorna under rörelserna;
 • avbrott i några sekunder av urineringshandlingen;
 • spänningen i musklerna i slidan, när du sitter på en stol, helt avslappnad.

Särskilda Kegelövningar består också av ett komplex, under vilket musklerna i vagina spänner och slappnar av i olika positioner - står, sitter eller ligger ner.

I benäget läge bör åtgärden likna försök - det vill säga att du måste försöka kontrollera de intima musklerna i komplexet - skeden och livmodern. Samtidigt tenderar bukpressen också att slappna av, vilket är mycket användbart. Under de första lektionerna kan du hjälpa till med händerna - med ett litet tryck på livmodern kommer luften att lämna kroppen helt.

Om denna övning utförs regelbundet före samlag kan förskingring undvikas i framtiden.

Utbildning av intima muskler i perineum med hjälp av laster är inte Kegels gymnastik utan vumbilding. Denna teknik hjälper till att styra intima muskler nästan i sin helhet.

Snabb och intim gymnastik

Förmågan att kontrollera intima muskler hjälper till att göra luften ur livmodern och skeden mindre synlig för andra. En kvinna på förhand känner till att minska intima muskler och försöker göra det mindre synligt för andra.

Helt neutralisera fisnen är omöjligt, eftersom sfinkteren i slidan är frånvarande. Detta är ett mycket klokt beslut av Mother Nature. Om du ger ett exempel på musklerna i slemhinnan i anusen, så sammandragar de ibland ofrivilligt. Kan du föreställa dig om sphincten skulle ligga i skeden, och detta hände under förlossning eller samlag?

Så klaga inte på några fysiologiska obehag. Förstärkning av intima muskler och ligamentapparater bidrar till att göra luften ur livmodern mindre märkbar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: